Rus işgalciler Çernobil bölgesi üzerinde hava savaşı var yalanını ortaya sürüyorlar

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Çernobil’de Ukrayna askerinin bulunmadığı ve herhangi bir harekât yapılmadığı ve orada herhangi bir savaş durumu olmadığı bildirildi.

Ukrayna Devlet Dışlama Bölgesi Yönetimi Ajansı Facebook‘ta, Ukrayna’nın Çernobil’deki nükleer santral çevresinde bulunan işgalcileri bombaladığına dair dünya medyasına sahte provokatif haberler hazırlandığını bildirerek, Çernobil’de Ukrayna askerinin bulunmadığını vurguladı.

Ajans tarafından yapılan açıklama şu şekildedir:

“Şu anda, Çernobil bölgesi üzerinde bir hava savaşı simüle ediliyor.

Ukrayna’nın tehlikeli nesneler civarında Çernobil’deki işgalcileri bombaladığına dair dünya medyasına sahte provokatif haberlerin hazırlandığına dair bilgimiz var.

Birliklerimiz Çernobil’de değil

Ukrayna devleti Çernobil’de savaşmıyor.

Sahte haberlere inanmayın.

İstilacıların askeri hareketlilikleri sebebiyle radyasyon seviyesi arttı.

Askeri işgalin bir savaş olmadığını, düşmanın tüm yöntemleri kullandığı bir terör eylemi olduğunu unutmayın.

Dışlama Bölgesi işletmelerinin çalışanları, koşullar ne olursa olsun güvenlik, fiziksel koruma işlevlerini sorumlu bir şekilde yerine getirerek son dakikaya kadar tesislerde kaldı.

Bazı işçilerin durumu, eski Çernobil nükleer santralinin tesisleri, karantina ve radyoaktif atık depolama tesislerinin durumu ise bilinmemektedir.”

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com