Kiev’de durum yüzde 100 kontrol altında

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanının danışmanı Mikhail Podolyak, Rus birlikleriyle gece boyunca süren çatışmaların ardından Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki durumun tamamen kontrol altına alındığını söyledi.

Podolyak “Gece boyunca ve hatta dün geceden beri, Kiev’e sürekli roket ve hava saldırıları oldu…. [bu gecenin] en zoru olacağını anladık, çünkü Ruslar neredeyse tüm kaynaklarını kullandılar… yıldırım harekâtına güvendiler, bu olmadı.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanının danışmanı, Silahlı Kuvvetlerin Rus birliklerinin inişini ve zırhlı araçlarla girme girişimlerini profesyonelce geri püskürttüğünü vurgulayarak, Ulusal Polis ve Bölgesel Savunma’nın çok iyi çalıştığını belirtti.

Neredeyse tüm düşman sabotaj ve keşif gruplarının ele geçirildiğini ve kısmen imha edildiklerini belirterek “Kiev’deki durum %100 kontrol altında. Evet, mahalli savaşlarımız oluyor. Örneğin, askeri bir birimi ele geçirmeye çalıştıkları Brest’te. Geri püskürtüldü. Çatışmanın olduğu herhangi bir yönde, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Ulusal Polis ve Savunma Kuvvetleri üstünlüğü ele geçiriyor ve kazanıyor.” dedi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com