Kliçko uyardı: Kiev’i zor bir gece bekliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, başkentteki durumun artık tehdit edici olduğunu ve zor bir gece olacağını söyledi.

Telegram’dan bir mesaj yayınlayan Kliçko şunları yazdı:

Arkadaşlar!

Durum şu anda Kiev’i tehdit ediyor, abartısız. bu gece ve yarın sabah çok zor olacak.

Rus birlikleri şu anda başkente yakın durumda. Şehirdeki Rus yanlısı sabotaj grupları, Ukrayna askeri ve kolluk kuvvetlerine saldırıyor.

  • Başkentte köprüler koruma ve özel kontrol altındadır. Silahlı Kuvvetlerin askeri teçhizatı ve askerleri görev başındalar.
  • Sadece şehrin ana girişlerine de kontrol noktaları yerleştiriyoruz. Ancak başkentteki stratejik tesislerin yakınında trafiği engelleyen bloklar da kuruyoruz. Bunu Kiev’i korumak için yapıyoruz.
  • Ayrıca, Kiev’in 112. Bölgesel Savunma Tugayının, başkenti yaklaşmakta olan saldırganlardan korumak için şimdiden %100 personele sahip olduğunu size bildirmek isterim.

Şu anda Kiev’i savunanlar için ek birimler oluşturulmasına karar veriyoruz.

Silahlı Kuvvetlerin diğer birimleri ve kolluk kuvvetleri ile birlikte başkenti ve ülkeyi savunmaya istekli oldukları için şehir halkına teşekkür ediyorum.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com