Ukrayna’nın şehirlerinin Avrupa şehirleri arasında ekonomik potansiyelleri açısından yeri

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Emerging Europe tarafından Ukrayna’nın beş büyük şehri farklı kategorilerde Avrupa’nın ekonomik potansiyeli olan şehirleri listesinde kendisine yer buldu.

Lviv, Harkov, Kiev, Dnipro ve Odessa Ekonomik Potansiyel, Akıllı Şehir Sisteminin Geliştirilmesi, Nitelikli Personel ve Altyapı kategorilerinde Avrupa Birliği’nin iş yapmak için en uygun şehirlerinin derecelendirmesine dahil edildi.

Emerging Europe (https://emerging-europe.com/) tarafından yapılan derecelendirmeler sonucunda Budapeşte gelişmekte olan ülkelerde iş için en uygun şehir olarak kabul edilirken, Varşova, Prag, Lübliyana ve Bratislava’nın ardından Lviv iş yapma avantajları açısından genel sıralamada 6. sırada yer aldı.

Derecelendirmenin, başkent veya 200 binden fazla nüfusu olan 75 Avrupa şehri arasında dünyadan 70 uzman ve yatırım danışmanı tarafından yapıldığı bildirildi.

Marka kategorisinde Ukrayna şehirleri ilk 10 arasına giremezken “Ekonomik Potansiyel” kategorisinde Lviv, Tiflis’ten sonra ikinci sırada yer aldı. Aynı listede Harkov ve Kiev sıralamada üçüncü olarak yer alırken, Dnipro beşinci ve Odessa altıncı sırada yer aldı.

“Yetenekli Nitelikli Personel” kategorisinde Harkov üçüncü sırada yer aldı, Kiev dördüncü, Lviv ise beşinci sıraya yerleşti.

Sadece Lviv “Akıllı Şehir Sisteminin Geliştirilmesi” ve “Yaşam Kalitesi” kategorilerinin ikisinde de 7. sırada “Yerel Yönetimlerin Desteği” kategorilerinde 3. sırada kendisine yer bulurken; “Altyapı ve Bağlantılar” kategorisinde de sadece Kiev 6. sırada yer aldı.

“İş İklimi” kategorisinde Ukrayna şehirleri ilk 10’a giremedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com