Rus füze saldırısından sonra. İngiltere Ukrayna’ya hava savunma sistemleri için yüzlerce füze gönderiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rus füze saldırısından sonra. İngiltere Ukrayna'ya hava savunma sistemleri için yüzlerce füze gönderiyor

İngiltere, Rusya Federasyonu’nun düzenlediği büyük füze saldırısının ardından Ukrayna’nın hava savunma sistemlerine acil füze teslimatı yaptığını duyurdu.

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps yaptığı açıklamadaBüyük Britanya, Putin’in kanlı hava saldırılarının ardından Ukrayna’nın hava savunmasını güçlendirmek için acil önlemler alıyor” dedi.

Ona göre, Ukrayna’ya Rus diktatör Vladimir Putin‘in barbarca bombalamalarına karşı kendini savunması için ihtiyaç duyduğu her şeyi sağlamak üzere yüzlerce İngiliz yapımı hava savunma füzesi gönderiliyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bakan, “Putin, Ukrayna’nın savunma kapasitesini ve Batı’nın kararlılığını test ediyor; şimdi dünyanın birleşme ve Ukrayna’ya kazanması için ihtiyaç duyduğu şeyi verme çabalarımızı iki katına çıkarma zamanıdır” diye ekledi.

29 Aralık’ta Ukrayna’ya füze saldırısı

Rusya, Ukrayna’ya karşı en büyük hava saldırısını gerçekleştirdi. Toplamda, 158 hava saldırısı aracı kullanan Rusya çeşitli türlerde füzeler ve saldırı İHA’ları kullandı. Uçaksavar savunması 114’ünü imha edebildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com