Devlet Sınır Servisi: 2023’te 10 binden fazla erkek yasadışı olarak sınırı geçmeye çalıştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna, askerlik yapabilecek yaştaki erkek Rus vatandaşlarına girişi yasakladı

2023 yılında sınır muhafızları, kontrol noktaları dışında sınırı geçmeye çalışan yaklaşık 8,000 kişiyi ve sahte belgelerle ülkeden ayrılmaya çalışan 3,000 kişiyi gözaltına aldı.

Devlet Sınır Teşkilatının sözcüsü Andrey DemçenkoBu yıl 11 ay içinde sınırın yeşil bölümünden, yani kontrol noktalarının dışından yasadışı olarak sınırı geçmeye çalışan toplam 7 bin 700 ihlalci gözaltına alındı.” dedi ve bu durumun en çok Romanya ve Moldova ile olan sınırlarda gerçekleştiğini ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Yasadışı sınır geçişlerindeki azalmanın sonbahar aylarında görüldüğünü de belirterek “Geçmiş dönemlerden bahsedecek olursak, hava koşullarının geçiş için uygun olduğu dönemde girişimlerde artış kaydedildi. Çünkü hava soğuduğunda ve kar yağdığında arazi geçilmez hale geliyor, o zaman sınırı geçmek isteyenler azalıyor.” dedi.

Ayrıca sahte belgelerle sınırı geçmeye çalışan erkeklerin sayısında da şu sıralar artış var. Bu yılın başından bu yana sınır muhafızları bu tür yaklaşık 3,000 girişimi tespit etti. Çoğu zaman bunlar, askerlik hizmetine uygun olmama, engellilik ve çok çocuklu bir babanın sertifikalarına ilişkin sahte belgeler kullandılar.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com