Reznikov: Ukrayna’nın savaştaki kayıpları, Türkiye’deki Şubat depremindeki kayıplardan daha az

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Reznikov: Ukrayna'nın savaştaki kayıpları, Türkiye'deki Şubat depremindeki kayıplardan daha az

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Ukrayna ordusunun Rusya’ya karşı verdiği savaştaki kayıplarının, Türkiye’de Şubat ayında meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısından daha az olduğunu açıkladı.

Reznikov, İspanyol La Razon’a verdiği röportajda “Elbette kurbanlarımız var çünkü savaştayız. Ama bunlar Rus kayıplarından çok daha az. Size sayıyı söyleyemem ama sizi temin ederim ki toplam sayı, Türkiye’de deprem sonucu hayatını kaybedenlerin sayısından daha az.” diyerek “Asıl görevimiz askerlerimizin hayatını kurtarmak. Rusya askerlerini top yemi olarak kullanıyor. Bu bir kıyma taktiği. Umurlarında değil. Sadece Bahmut’ta Rusya her gün 500 kişiyi ölü ve yaralı olarak kaybediyor.” diye ekledi.

Türkiye’de Şubat ayında meydana gelen bir dizi deprem sonucunda yetkililerin resmi verilerine göre 50 bin 500 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com