Reznikov: Ukrayna’da insansız hava aracı üretiminde gerçek bir patlama var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Reznikov: Ukrayna'nın savaştaki kayıpları, Türkiye'deki Şubat depremindeki kayıplardan daha az

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Ukrayna’da insansız hava aracı üretiminde gerçek bir patlama yaşandığını vurguladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı başkanlığındaki Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi toplantısında konuşan Reznikov “Ukrayna’da insansız hava aracı üretiminde gerçek bir patlama var. Politikamız sayesinde Ukrayna kendisine kurşun geçirmez yelek, kask, üniforma, ayakkabı vb. sağlayabiliyor” dedi.

Bakan, geçen yıl, Savunma Bakanlığı’nın girişimiyle, hükümetin silah ve askeri teçhizat geliştiricileri ve üreticileri için prosedürleri basitleştirmeyi başardığına dikkat çekti. Ve şimdi, ürünlerin devreye alınması prosedürünün iki yıl yerine devlet sözleşmelerinin imzalanmasıyla birlikte birkaç hafta sürdüğünü vurguladı.

Reznikov’a göre, ülke kısa süre önce savunma sektörünün Ukraynalı tedarikçileri için kâr sorununu çözdü ve şimdi yabancılarla aynı haklara sahipler. Böyle bir yaklaşımı Savunma Bakanlığı için bir öncelik olarak görüyor ve yerel makamları bu alanda çalışan küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemeye çağırdı.

Ona göre Savunma Bakanlığı bugün ülkenin en büyük işvereni ve müşterisidir ve bu bağlamda toplumların çıkarları ve belirli beklentilerle doğrudan kesişmektedir.

Bakan, Savunma Bakanlığı’nın bu yılki bütçesinin 1.3 trilyon UAH olarak belirlendiğini, ancak mevcut ihtiyaçlar göz önüne alındığında, özellikle askeri personele ek ödemelere ilişkin yasanın kabul edilmesinin ardından Savunma Bakanlığı’nın bütçesini artırmaya başlayacağını kaydetti. Reznikov, şu anda Ukrayna askerlerinin mali desteğinin Savunma Bakanlığı’nın tüm harcamalarının yaklaşık % 60’ına ulaştığını söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com