Rusya Karadeniz’de rekor sayıda “Kalibr” füzesi hazırladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus birlikleri, Karadeniz’de neredeyse rekor sayıda “Kalibr” tutuyor. Toplamda 44 füzeye kadar yaylım ateşi açan altı düşman füze gemisi kaydedildi.

Güney Ukrayna Savunma Kuvvetleri Birleşik Koordinasyon Basın Merkezi başkanı Nataliya Gumenyuk‘e göre, dün üssü bir denizaltı ziyaret etti, bu da ek teçhizatın göstergesi olabilir.

Gumenyuk “Ve bu, bugün şu anda savaş görevinde olan 6 füze gemisinin tamamındaki toplam füze sayısının 44 füze olduğunu tahmin ettiğimiz anlamına geliyor. Füze tehlikesinin geçerliliğini koruduğu gerçeğinden bahsediyoruz. Çünkü savaşta denizde olması, mevziler, teçhizat ve böyle bir miktar: tüm bunlar füze saldırılarının devam ettiğini gösterebilir” dedi.

44 füzenin altı füze taşıyıcısı için mümkün olan maksimum salvo olduğunu açıklayan Gumenyuk, “Çünkü 14’ünden sonra füzelerin bir kısmı kullanıldı ve bundan sonra sadece bir gemi üs noktasına girdi. Geri kalan her şey yerlerinde kaldı” dedi.

Ayrıca, Silahlı Kuvvetlerin tam ölçekli bir işgal sırasında Karadeniz’de kaydettiği en fazla sayıda Rus füzesinin 48 birim olduğunu söyledi.

Gazeteci tarafından göstergenin rekora yakın olup olmadığı sorulduğunda “Evet” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com