Ukrayna parlamentosu yeni başkanını seçti: Ruslan Stefançuk

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Verkhovna Rada, daha önce Birinci Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ruslan Stefançuk’un Parlamento Başkanlığı görevine atanmasını destekledi.

Perşembe günü yapılan genel kurul toplantısında 261 milletvekilinin desteğiyle Ukrayna Parlamentosu’nun yeni başkanı Ruslan Stefançuk oldu.

Verkhovna Rada IX. dönem milletvekilleri, 29 Ağustos 2019’da Stefançuk’u parlamentonun ilk başkan yardımcısı olarak seçmişlerdi.

Stefançuk, 29 Ekim 1975’te Ternopil’de doğdu. Hmelnitskiy Bölgesel Yönetim ve Hukuk Enstitüsü ve Podillya Teknoloji Üniversitesi’nden (şimdi Hmelnitskiy Ulusal Üniversitesi) mezun oldu. Hukuk Doktoru, Profesör. Ukrayna Ulusal Hukuk Bilimleri Akademisi’nin üyesi, Ukrayna Bilim ve Teknoloji Onursal Üyesi. 2019 başkanlık kampanyası sırasında uzman grupların çalışmalarını denetledi. 2019’dan beri Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘nin danışmanı ve Verkhovna Rada’da Cumhurbaşkanlığı Temsilcisi.

Ukrayna meclisi Verhkhona Rada başkanı görevinden alındı

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com