Putin, Ukrayna saldırıları hakkında yorum yaptı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ISW: Putin, Rus enformasyon dünyası üzerindeki kontrolünü kaybetti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’yı, Rusya’nın bölgelerine saldırarak 15-17 Mart’ta yapılması planlanan beşinci dönem için yeniden seçilmesini engellemeye çalışmakla suçladı.

Rusya lideri özellikle Ukrayna’nın başkanlık seçimlerinin yapılmasına müdahale etmek amacıyla Rusya’nın bölgelerine insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlediğini ve Rusya’nın bölgelerine sabotaj grupları gönderdiğini iddia ediyor.

The Moscow Times Putin’in şu sözleri aktarıyor: “Asıl hedefin, Rusya’daki başkanlık seçimlerini aksatmasa bile, en azından bir şekilde vatandaşların iradesini ifade etme sürecine müdahale etmek olduğuna hiç şüphem yok .”

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ayrıca devlet başkanına göre saldırılar, Ukrayna ordusunun cephedeki başarısızlıkları zemininde gerçekleşiyor. Putin, bu nedenle Kiev’in dron saldırıları ve sabotaj yoluyla bir “bilgi etkisi” elde ettiğine inanıyor.

Putin, “Üçüncüsü, en azından bir şeyler yolunda giderse, gelecekteki olası bir müzakere sürecinde biraz şans, biraz tartışma, bir koz elde etmek için: peki, bunu size iade edeceğiz, siz de bunu bize iade edeceksiniz” diyerek Ukrayna’nın “başka Rus bölgelerine” saldırmaya çalışmayı sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

Rus gönüllülerin operasyonu

“Rusya’nın Özgürlüğü” Lejyonunun askerleri, Rus Gönüllü Kolordusu ve Sibirya Taburu, Rusya Federasyonu’nun Kursk ve Belgorod bölgelerine girdi. Ordunun kendisine göre, lejyon gönüllüleri Rus topraklarına yapılan bir baskın sırasında bir düşman komuta karakolunu yok etti. Ruslar konutların ortasına bir kontrol merkezi kurdu.

SBU ayrıca Ryazan (Tataristan), Kstovo (Nizhny Novgorod bölgesi) ve Kirishi’de (Leningrad bölgesi) üç petrol rafinerisine aynı anda dronlarla saldırdı. Voronej bölgesindeki bir hava üssü ve askeri havaalanı da saldırıya uğradı.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com