Poroşenko Ukrayna’ya geri döndü. Binlerce kişi havaalanında karşıladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Vatana ihanetle yargılanmak istenen eski cumhurbaşkanı Poroşenko’nun uçağı Kiev Julyani Havaalanı’na indi. Beşinci cumhurbaşkanının binlerce destekçisi pankartlar ve bayraklarla onu karşıladı.

Avrupa Dayanışma Partisi lideri eski Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Varşova’dan kalkan uçakla Kiev havaalanına geldi.

Vatandaşlar Ukrayna bayrakları ve “Ukrayna’nın baruta ihtiyacı var”, “Poroşenko geri döndü”, “Barutla oynama”, “Yalancı, hain. Kimin için çalışıyorsun Vova?” vb. yazılı pankartlarla Poroşenko’ya olan desteklerini gösterdi.

Poroşenko’nnun duruşması bugün

Kiev Peçerska Bölge Mahkemesi, Ukrayna’nın beşinci Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko için gözaltı şeklinde bir kısıtlama tedbiri seçmek için saat 11.00’de toplanacak.

Ukrayna’da ikamet adresinin beyanı ve tescili: Bilinmesi gerekenler

Daha önce, Poroşenko’nun avukatları, duruşmanın Ukrayna’ya döndüğü gün olan 17 Ocak’ta yapılmasını talep etmişti. Avukatlar Igor Golovan ve Ilya Novikov, politikacının gönüllü olarak mahkemeye gelmeye hazır olduğunu, bu nedenle zorla teslim edilmesi için bir neden olmadığını söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com