Paris, Kiev’e yüzlerce zırhlı araç ve füze sağlayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı Sébastien Lecornu halen çalışır durumda olan eski zırhlı personel taşıyıcıların ve Aster füzelerinin Ukrayna’ya teslim edileceğini açıkladı.

Le Monde’un haberine göre Lecornu bu zırhlı personel taşıyıcıların modası geçmiş olmasına rağmen oldukça işlevsel olduklarına, yani Ukrayna için faydalı olabileceklerine dair güvence verdi. Fransa’da VAB’lar 40 yılı aşkın süredir hizmet veriyor ve yavaş yavaş yerini yeni nesil Griffon tekerlekli araçlara bırakıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Yüzlerce” zırhlı personel taşıyıcının transferi 2024 ve 2025’in başı için planlanıyor. Ayrıca Paris, hava savunmasını güçlendirmeye yönelik acil taleplere yanıt olarak, Amerikan Patriot’unun Avrupa analogu olan SAMP/T sisteminin işletilmesinde kullanılan bir grup Aster 30 uçaksavar füzesini Kiev’e devretmeyi kabul etti.

Lecornu, ne tür mühimmattan bahsettiğini belirtmeden, “Ukraynalılara bu yaz teslim etmek üzere çok kısa bir sürede uzaktan kumandalı mühimmat da geliştiriyoruz” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com