Kiev’e 17 km bisiklet yolu daha kazandırılıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko kendisinin de bisikletçi olduğunu söyleyerek bisiklet kiralama noktalarının sayısının 2 bine çıkartılacağını ve 17 km yeni bisiklet yolunu bitireceklerini söyledi.

Kiev Bisiklet Yolları

Bisiklet yolları ve kiralaması konusundan bahseden Kliçko Nextbike bisiklet kiralama ağı da genişliyor. Bugün şehirde bisiklet kiralama için 305 yer var. Bu yaz bisiklet kiralama noktalarının sayısını 2.000’e çıkarmaya söz veriyorlar.” dedi.

Karantina döneminde bisiklet kullanımının 2.5 arttığını da belirten Kliçko “Bugün, Kiev’deki bisiklet yollarının ve bisiklet şeritlerinin toplam uzunluğu yaklaşık 100 km’dir. Başka bir 17 km’yi toplu taşıma yollarının izin verdiği alanlarda ekliyoruz.” dedi.

Kliçko, şehir yetkililerinin şehrin bisiklet altyapısını geliştirmeye ve bisiklet yolları ve bisiklet park yerleri kurmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com