“Mariupol’da 20 Gün” adlı belgesel film Ukrayna tarafından “Oscar”a aday gösterildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Gazeteci ve yönetmen Mstislav Çernov‘un Mariupol’da 20 Gün” adlı belgesel filmi, Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından Ukrayna’dan “En İyi Uluslararası Uzun Metrajlı Film” kategorisinde 96. Akademi Ödülü “Oscar”a aday gösterildi.

“Ukrayna Oscar Komitesi, 18 Eylül’deki toplantısında, Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nin Oscar Ödülü’ne adaylık adayları arasında “En İyi Uluslararası Uzun Metrajlı Film” kategorisinde Ukrayna’yı temsil edecek filmi seçti: Ukraynalı gazeteci ve fotoğrafçı Mstislav Çernov’un “Mariupol’da 20 Gün” adlı filmi.

Filmin geniş çaplı bir işgalin başlangıcını, bir doğum hastanesinin bombalanmasını ve Associated Press fotoğrafçı ve gazetecilerinin Rus birlikleri tarafından kuşatılmış bir şehirden kurtarılmasını gösterdiği kaydedildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com