Lavrov, Ukrayna’daki diplomatik misyon personeline ülkeyi terk etmelerini tavsiye etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Lavrov, Ukrayna'daki diplomatik misyon personeline ülkeyi terk etmelerini tavsiye etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus yetkililerin “Anglo-Sakson meslektaşlarının” eylemlerine baktıktan sonra personeli Ukrayna’dan tahliye edebileceğini kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna’daki Rus diplomatik misyonunun zorunlulukları bulunmayan personeline ülkeyi bir süreliğine terk etmelerini tavsiye etti.

Kuleba: Rusya, Soğuk Savaş’ta SSCB’nin kaybının intikamını almaya çalışıyor

RIA Novosti’nin 10 Şubat Perşembe günü bildirdiğine göre, İngiliz meslektaşı Liz Truss ile müzakerelerin tamamlanmasının ardından konuşan Lavrov “Onların (Anglo-Sakson meslektaşlarının) eylemlerine de bakıyoruz ve muhtemelen diplomatik kurumlarımızın zorunlu olmayan personeline de bir süreliğine evlerine gitmelerini tavsiye edeceğiz.” dedi.

Lavrov’a göre, “Rusya kimseyi tehdit etmek istemiyor; ama tehdit ediyor.”

Ocak ayında New York Times, Ukrayna’daki iki Rus konsolosluğundaki diplomatlara, ülkeyi terk etmeye hazırlanmalarının emredildiği bilgisini yayınlamıştı.

5 Ocak’ta ise 18 kişinin (çoğunlukla Kiev’deki Rus büyükelçiliğinden diplomatların çocukları ve eşleri) Moskova’ya gittiği bildirildi. Kiev ve Lviv’dan Rus diplomatların yaklaşık 30 aile üyesi daha önümüzdeki günlerde Ukrayna’dan ayrılacak.

Ukrayna şimdiden 1.5 milyar doları bulan askeri yardım aldı

Daha sonra Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kiev’deki Rus Büyükelçiliğinin normal şekilde çalıştığını ve Rus diplomatların Ukrayna’dan tahliyesine ilişkin yayınlanan bilgilerin doğru olmadığını söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com