Kiev’den Kaniv’e: Dinyeper üzerinde bir günlük turistik deneme seferleri başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bir günlük rota, Dinyeper boyunca Kiev’den Kaniv’e (Çerkasi) yüksek hızlı motorlu gemiler ile gidiş geliş şeklinde bir turistik seyahatten oluşmaktadır.

11 Eylül’de Nibulon şirketinin Voskhod sınıfı hidrofil gemisi Kiev’den Kaniv’e sefer yaptı.

Ukrayna Altyapı Bakanlığı’nın basın servisine göre, bu, Kiev – Kaniv – Kiev nehir turizm rotasını yeniden başlatmak için bir pilot projenin hayat geçirilmesidir.

Bakanlığa göre, test sırasında 12, 18 ve 19 Eylül olmak üzere üç tanıtım seferi daha planlanıyor. Seferlere nasıl katılınaabileceği konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

Altyapı Bakanlığı “Bir günlük tanıtım rotası, Dinyeper boyunca Kiev’den Kaniv’e ve yüksek hızlı motorlu gemiler ile geri dönüşü olan bir geziden oluşuyor. Devlet olarak bu tip projelere ortak finansman sağlayabiliriz.” dedi.

Ukrayna’da alınabilecek en ucuz yeni arabalar belli oldu

Altyapı Bakanı Aleksandr Kubrakov, düzenli turist rotalarını eski haline getirmek için Ukraynalılar arasındaki talebi incelemek gerektiğini vurguladı.

Kubrakov, “Ukraynalılar arasında bunun için gerekli talebin oluşup oluşmayacağını anlamak bizim için önemli. Gelecekte, Kiev’den Çernobil, Pereyaslav-Hhmelnitskiy ve Trakhtemirov’a güzergahlar açmayı planlıyoruz” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com