Ukrayna NSDC sekreteri Latin alfabesine geçilmesini önerdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi (NSDC) Sekreteri Aleksey Danilov, Ukrayna’nın latin alfabesine geçmesini önererek, Ukraynaca gibi İngilizcenin de Ukrayna’da zorunlu olması gerektiğine inandığını söyledi.

Aleksey Danilov

Radio Svaboda ile yaptığı bir röportajda konuşan Danilov “Ülkemizde iki dil olmalı görüşündeyim. İngilizce zorunlu olmalı. Çünkü medeni dünyadan bahsediyorsak, o zaman İngilizce medeni dünyanın iletişim dilidir. Ve herkesin İngilizce bilmesi gerektiğini anlamalıyız. Zaten yaşlı olanlar için bu zor olacak, ama anaokulundan başlayarak okullarda zorunlu olmalı.” diye vurguladı.

Ayrıca Danilov Kiril alfabesinden kurtulup Latin alfabesine geçmenin çok temel bir şey olduğunu düşündüğünü de belirtti.

Çok uzun zaman önce, Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı Aleksey Arestoviç‘in danışmanlarından birisi Rus dilini yeniden adlandıracağını söylemişti. Daha sonra, daha da ileri giderek Ukrayna’ya Ukrayna-Rus adını vererek çift isim vermeyi önerdi. Kendisine göre bu fikri birkaç ay önce önerdi ve birçok insan hala bunu düşünüyor.

Rusya, Zelenskiy’nin tam ölçekli bir savaş olasılığı hakkındaki sözlerine şaşırdı

Arestoviç’in fikri hakkında yorum yapan Dmitriy Razumkov ise “bazen çiğnemek konuşmaktan daha iyidir” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com