Kiev’de Metro köprüsü onarımında finansman sorunu çözüldü. Ama başlayamıyor.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev yetkilileri, yaklaşık 10 yıldır bakımsız durumda olan Metro köprüsünü onarmayı planlıyor. Uzmanlar onarım yapılmazsa köprünün çökeceğini söylese de, onarımının başlama tarihi halen netleşmedi.

Ancak finansman sorunu neredeyse çözüldü. Kievavtodor, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) 13 yıllık bir süre için 60 milyon Euro’ya kadar uzun vadeli kredi aldı.

13 Mayıs’ta, belediye meclisinin köprünün revizyonunun finansmanı konusundaki kredi anlaşmasını onaylaması gerekiyor.

Ancak ortada henüz bir onarım projesi yok. Uzmanlara göre projenin oluşturulması ve onaylanması yaklaşık dört yıl sürecektir. Kievdormostproekt Enstitüsü müdürü ve Ukrayna İnşaat Odası Konseyi üyesi Vladimir Vorobiev, onarımın kendisinin ise en az bir yıl süreceğini söylüyor.

Aynı zamanda, köprüde çalışmaya başlanması yaşanacak çok büyük bir trafik sıkışıklığı sorununu da gündeme getiriyor. Bundan kaçınmak için, on yıllardır çalışmaların devam ettiği, yapım aşamasında olan Podolsko-Voskresensky köprüsünün açılması bu konuda yardımcı olacaktır.

Bununla birlikte, Vorobyov’un tahminlerine göre, köprünün onarımı çökmesine engel olacaktır.

Vorobyov “ Metro çalışacak. Ulaşım için araç yolu kapatılacak. Belki de önce bir yönde, sonra diğer yönde trafik kapatılacak.” dedi.

Podolsko-Voskresensky köprüsünün yapımı ise skandallarla dolu olarak devam ediyor. Rusanovskiye sakinleri köprüdeki rampaların düzenlenmesine karşı çıkıyor. Kiev Şehir Devlet İdaresi periyodik olarak işin bloke edildiğini duyurmaya devam ederken, belediye başkanı Vitaliy Kliçko, bölge sakinlerinin inşaat süresinin sürekli ertelenmesine sebep oldukları konusunda suçlamalarda bulunuyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com