Kiev’de insanları emek köleliğinde tutan 5 kişi gözaltına alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Darnitsa Bölge Savcılığının talebi üzerine mahkeme, sosyal açıdan savunmasız vatandaşları işçi köleliğinde tutan bir suç grubunun beş üyesini tutukladı.

Mahkeme kararına göre tüm şüpheli 3 kişi 454 bin ila 1.360 milyon, kalan ikisi de 3.4 milyon UAH tutarında kefalet şeklinde alternatifli olarak gözaltına alındı.

Kiev, Dnipro ve Odessa tren istasyonlarındaki grup üyelerinin, zor yaşam koşullarında bulunan ve kalıcı bir ikamet yeri olmayan vatandaşları bir tarımsal işletmede çalışmak için işe alıyordu. Kurbanlara ayda 3,000 ila 4,000 UAH maaş, ücretsiz barınma ve yiyecek sözü verilmesine rağmen; bunun yerine insanlar yaşam koşulları olmayan harap evlere yerleştirilerek günde 12-16 saat çalışmaya zorlanıyordu. Saldırganlar ayrıca kurbanların cep telefonlarına ve kimliklerine de hileli bir şekilde el koydu.

Türkiye’de turist otobüsü kaza yaptı: 35 Ukraynalı yaralandı

8 Eylül 2021’de kolluk kuvvetleri, tarımsal işletmelerin adresleri ve insanların gözaltında tutulduğu evler de dahil olmak üzere 18 arama gerçekleştirdi. Aramalar sırasında, tarımsal işletmenin topraklarında çalışan 120 emek kölesini buldu.

Ceza yargılamaları kapsamında soruşturma devam ediyor.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com