Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve  Zaferi’nin 104. yıldönümü Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği tarafından gerçekleştirilen resmi törenle anıldı.

Kiev’de Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resmi törenle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü ve 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul edilme günü vesilesiyle EkoAvrasya Ukrayna Derneği başkanı Evren Damyan Yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Ukrayna Sanayiciler ve İşadamları Birliği (TUSİB) Yönetim kurulu başkanı Mete Karaer ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) yönetim kurulu başkanı Burak Pehlivan ve yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlarımızın’da katılımıyla bir tören düzenlendi.  Törende, Büyükelçi Yağmur Güldere ve Kiev Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ender Korkmaz, günün anlam ve önemine dair konuşma gerçekleştirdi.

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com