ISW: Ukrayna’da hava savunma sistemlerinin olmayışı Rusların işini kolaylaştırıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ISW: Ukrayna'da hava savunma sistemlerinin olmayışı Rusların işini kolaylaştırıyor

Hava savunma sistemlerinin yetersizliği, Rusların cephe hat bölgelerine hava bombası saldırılarını yoğunlaştırmasına neden oldu ve bu, Donetsk bölgesindeki Çasiv Yar şehrinin ele geçirilmesinde belirleyici bir faktör haline gelebilir.

Savaş Araştırmaları Enstitüsü’nün (ISW) raporunda, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba‘nın 10 Nisan’da The Washington Post’a verdiği bir röportaja atıfta bulunuluyor; bu röportajda yetkili, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin yerleşim alanları ve ön cephe bölgelerini balistik füzelerden, özellikle Kincal aerobalistik füzelerden korumak için Patriot uçaksavar füze sistemlerine ihtiyacı olduğunu belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

ISW uzmanları, Rus saldırılarının Kiev’i, hava savunmasının cephe arkasındaki geniş nüfuslu bölgeleri kapsaması ile ön cephedeki aktif alanlar arasında zor kararlar almaya zorladığını belirtiyor.

Raporda, Rusya’nın, Ukrayna enerji sistemini yok etmek ve Ukrayna’nın savunma sanayi potansiyelini sınırlamak amacıyla bozulmuş Ukrayna hava savunma şemsiyesinden yararlandığı belirtiliyor. Aynı zamanda Rus kara kuvvetleri, yavaş ama emin adımlarla zafer kazanmak için Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin ileri pozisyonlarına hava saldırıları düzenleme yeteneklerini kullanıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com