GUR: Kremlin, Rusya Federasyonu Pasifik Filosu birliklerini Ukrayna’ya gönderiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Moskova, Ukrayna’daki çatışmalar sırasında Rus işgal kuvvetlerinin uğradığı sıhhi ve geri dönüşü olmayan kayıpların telafisi ve yeni askeri birliklerin görevlendirilmesi amacıyla Rusya Federasyonu Pasifik Filosu personelini de 11. Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma Ordusu olarak savaş bölgesine gönderiyor.

Ukrayna İstihbarat Teşkilatı (GUR) yayınladığı mesajdaSaldırgan devletin belirtilen askeri birimleri daha önce Ukrayna’ya karşı düşmanlıklara doğrudan dahil değildi. Rusya Federasyonu Pasifik Filosu Komutanı Viktor Liina’nın kararına göre Suriye’ye rotasyonlar tamamen durduruldu ve personelin tamamı Ukrayna topraklarındaki muharebe bölgesine gönderildi. Rusya Federasyonu’nun Primorsky Krai ve Kamçatka bölgelerinden gönderilen 2 bin Rus askerinden bahsediyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Rusya’nın Habarovsk Bölgesi topraklarında konuşlu Hava Kuvvetleri 11. Ordusu ve Hava Savunma Kuvvetleri askeri birimlerinden yaklaşık 400 askerin daha Ukrayna’ya karşı muharebe operasyonları yürüten ve büyük kayıplar yaşayan “Rus 155. ve 40. tugaylarının eksiklerini doldurduğu” vurgulanıyor.

GUR, “Rusya Federasyonu’nun Uzak Doğu askeri birliklerindeki personelin bir kısmı, saldırgan devletin Voronej’de kurulmakta olan yeni motorlu tüfek tugayına katılacak” diye bildirdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com