İçişleri Bakanlığı: Ukrayna’da 30 milyon hektardan fazla arazinin mayınlardan temizlenmesi gerekiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da 2 Haziran itibariyle Kiev, Sumi, Çernigov ve Harkov bölgelerinin mayın temizleme çalışmaları yapılıyor. Şimdiye kadar 2.7 milyon hektardan fazla alan temizlendi, ancak 30 milyon hektardan fazlası henüz kontrol edilmedi.

Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastirskiy şu anda Kiev, Sumi, Çernigov ve Harkov bölgelerinde 2.7 milyon hektarın üzerinde operasyonel mayın temizleme gerçekleştirildiğini belirterek “30 milyon hektardan fazla alanı daha kontrol etmemiz gerekiyor. Yabancı piroteknik ekiplerini ve ekipmanlarını getiriyoruz, Ukrayna topraklarındaki mayınları temizlememize yardımcı oluyorlar.” dedi.

“Rahatlamak için çok erken”: Kiev’e olası roket saldırıları konusunda uyarı

15 Mayıs’ta vatandaşların zarar gördüğü trajik mayın patlama vakalarının kaydedildiğini vurgulayarak “Gerçekliğimizin değişmesi gerektiğine inanıyorum. Her okul çocuğu, her işçi, anne ve baba mayın güvenliğini bilmeli ve çocuklarına öğretmeli” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com