GUR: Rusya işgal altındaki topraklara 470 bin asker konuşlandırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ISW: Rusya, ağır kayıplara rağmen Avdiivka'ya yeni kuvvetler aktarıyor

Rusya Federasyonu, Ukrayna’da işgal ettiği bölgelere yaklaşık 470 bin askeri personeli konuşlandırdı. Rusya Federasyonu da “seçimlerin” arifesinde Belgorod, Kursk ve Bryansk bölgelerindeki sınırlarını da güçlendirdi.

Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü temsilcisi Tümgeneral Vadim SkibitskiyBu süre zarfında nelerin değiştiğini konuşursak, bizim topraklarımızda konuşlandırılan grubun büyüklüğü şu şekildedir. Şu anda grubun Ukrayna topraklarında bulunan kara bileşeni, yaklaşık 470 bin askeridir. Bu sadece kara bileşeni, havacılığı dahil etmiyorum, operasyonları yürütmekle, saldırıları gerçekleştirmekle de ilgilenen donanmayı burada saymıyoruz.” dedi.

Ona göre artık Rus ordusunda, tam kapsamlı işgalin başlangıcında olmayan yeni bir unsur var. Rus Muhafız birlikleri de konuşlandırılıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Skibitskiy “Bugün geçici olarak işgal edilen topraklarda bir grup Rus Muhafız birliği konuşlandırılmış durumda. Bu yaklaşık 33 bin askeri personel anlamına geliyor. Bunlar işgal makamlarının faaliyetlerini, stratejik nesnelerin korunmasını sağlayan ve gerekirse müdahale edebilen kişilerdir. Geçici olarak işgal edilen bölgelerde savunma görevlerini yerine getiriyorlar.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com