Genelkurmay: Rusya, Kiev’e Belarus topraklarından yeniden saldırabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Genelkurmayı’na göre Rusların Belarus toprakları üzerinden hareketle, Çernobil veya Çernigov yolu ile Kiev’e saldırmaları halen ihtimal dahilinde.

Bu açıklama Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyonel Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Aleksey Gromov tarafından Askeri Medya Merkezi’nde düzenlenen brifing sırasında yapıldı.

Ukrayna serbest ticaret anlaşmasının şartlarını değiştirmek için Türkiye ile görüşüyor

GromovDüşmanın Kiev’e karşı yeniden saldırıya geçebileceğini gözardı etmiyoruz. Her şeyden önce Ruslar ne güney ne de doğu yönünde cepheyi yaramayacaklarını düşünüyorlar. Ukrayna’nın sözde anayasal düzeninin yıkılması için seçeneklerden biri Kiev’in ele geçirilmesi ve askeri-siyasi yönetimin ortadan kaldırılmasıdır” dedi.

Şubat ayındaki kadar hızlı ilerleyemeyeceklerini, çünkü Silahlı Kuvvetlerin savaş deneyimi kazandığını ve her türlü senaryoya hazır olduğunu hatırlatan general“Düşmanın öncelikle Belarus Cumhuriyeti’nden bir operasyon başlatabileceğini tahmin ediyoruz. Bu operasyon Çernobil bölgesinden olabileceği gibi Çernigov bölgesinden de olabilir. Buna hazırız, ancak şu anda düşmanın doğrudan saldıracağına dair bir tehdit görmüyoruz” dedi.

Kiev bölgesinin işgali ve geçmişte yaşananlar

Rusya, 24 Şubat 2022 sabahı erken saatlerde Ukrayna’ya birkaç koldan saldırarak geniş çaplı bir işgal başlattı İşgalciler özellikle Kiev’e karşı saldırıya geçmişti. Şubat ayının sonunda Rus ordusu Kiev bölgesindeki yerleşim yerlerinin büyük bir kısmına, özellikle de Buça bölgesine girdi. Bölge halkı, Kiev bölgesi 2 Nisan 2022’de tamamen kurtarılana kadar bir aydan fazla bir süre işgal altında kaldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com