Fedorov: Ukrayna, uzun menzilli kamikaze dron sayısında Rusya’yı yakaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna yalnızca altı ay içinde üretilen uzun menzilli kamikaze insansız hava aracı sayısında Rusya’yı yakalamayı başardı.

Ukrayna Dijital Kalkınma Bakanı Mikhail Fedorov Ukrayna’da bu tür dronların üretimiyle uğraşan on kadar üretim tesisinin faaliyet gösterdiğini belirterek “Ne kadar üretilebileceği sadece finansmana bağlı. Yani tavan yok, bu dronlardan binlerce üretilebiliyor. Zaten binlercesi üretildi, neredeyse her gün Rusya’nın bir yerinde yangın çıkıyor ve bu daha da büyütülebilir. “Dron Ordusunu” 2023’te başlattık, finansman yaz aylarında başladı ve altı ay içinde sayı olarak Rusya’yı yakaladık.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukrayna’nın bu alandaki teknolojik mücadeleye “yeni başladığını”, gelecekte Ukrayna’nın uzun menzilli insansız hava aracı üretimini artıracağını sözlerine ekledi.

Dijital Kalkınma Bakanı yakın zamanda Ukrayna’nın Rus Lancet insansız hava aracının kendi analogunun üretimine başlayacağını duyurduğunu hatırlayalım.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com