Federal Meclis üyeleri Scholz’a Taurus füzelerini Ukrayna’ya teslim etmesi çağrısında bulundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Scholz doğrudan Putin'e seslendi: "Bu savaşı durdurun ve askerleri Ukrayna'dan geri çekin."

Federal Meclis milletvekilleri, Şansölye Olaf Scholz ve Savunma Bakanı Boris Pistorius’a Taurus füzelerinin Ukrayna’ya teslim edilmesi çağrısında bulunan bir mektup yazdı.

Alman Federal Meclisi Bundestag üyeleri Ukrayna Savunması Temas Grubu’nun 19 Eylül’de Ramstein Hava Üssü’nde yapılacak bir sonraki toplantısının arifesinde, Ukrayna’ya Rusya ile mücadelesinde daha fazla taahhüt sağlanması gerektiği çağrısında bulundu.

Mektupta, “Ukrayna’nın, Rus askeri lojistiğini kasıtlı olarak zayıflatmak için özellikle Bundeswehr’in depolarında bulunan Taurus seyir füze sistemlerine ihtiyacı var” denildi.

  • Mektup, aşağıda isimleri bulunan Federal Meclis üyeleri tarafından yazıldı:
  • Maria-Agnes Strack-Zimmermann (“Özgür Demokrat Parti”);
  • Anton Hofreiter (“Yeşiller”)
  • Andreas Schwarz (“Almanya Sosyal Demokrat Partisi”)

Yayının belirttiğine göre, Ukrayna hükümetinin temsilcileri milletvekillerine silah sisteminin yalnızca Ukrayna topraklarında kullanılacağına dair güvence verdi, bu nedenle sözden şüphe etmeleri için hiçbir neden yok.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com