Emlakçılar, Ukrayna’da hangi dairelerin satın alınmaması gerektiğini anlattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
daire-satınalma

Ukrayna’daki emlak uzmanlarına göre, Hruşçovka binalarından daire satın almak iyi bir yatırım değilken, tadilat maliyetlerindeki artış sebebiyle, geliştiriciden “çıplak duvarlar” yerine, hazır konut satın almak daha kârlı olacaktır.

Emlak blogu Grafiya yazarı Natalia Medvedeva teorik olarak, herhangi bir daire satın almak için tam olarak neye yatırım yaptığınızı anlamanız gerektiğini anlattı.

Hruşçovka (Kruşçev) binalarındaki daireler

Danışmanlık şirketi SV Development’ın yönetici ortağı Sergey Stepenko, Kruşçev binalarının kötü bir yatırım seçeneği olduğuna dikkat çekiyor. Böyle bir mülkü satın almanın en kârlı yolu, daire sahibinin onu %20-30 daha ucuza satmasıdır.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz Ukrayna’yı ziyaret edecek

Medvedeva’ya göre ise bu evlerin aslında kendilerine göre avantajları da var: Geniş avlular, iyi gelişmiş altyapı ve uygun bir konum. Ancak daire fiyatı genellikle yeni evlerden daha düşük olmasıyla birlikte, çoğunlukla bu tür konutlarda yapılan iyileştirmelerin ömrü de kısa sürmektedir.

Yeni binalar

İnşaat aşamasında olan evlerde daire almak uzmanlar tarafından risk olarak adlandırılıyor. İnşaat şirketinin belgelerini okuyan profesyonel avukatların da, bu tür gayrimenkullere yatırım yapmamanızı tavsiye edeceğini belirtmektedirler.

Medvedeva ise halihazırda işletmeye alınmış ve halihazırda yenilenmiş yeni binalarda daire satın alınmasını tavsiye ediyor.

Bir daire satın almadan önce, onunla ilgili mümkün olduğunca fazla bilgi edinmeniz gerektiğini söyleyen Medvedeva, ”komşularla sohbet edin, forumları okuyun ve daha fazlasını yapın!” diyor.

Tadilatsız daireler

Birincil pazardaki tadilatsız gayrimenkul, bitmiş dairelerden çok daha ucuza mal olacak. Ancak, onarım ve yapı malzemelerinin maliyetindeki artış nedeniyle, bu tür konutları satın almak kârlı olmayabilir. Medvedeva, tadilatlı bir dairenin satın almanın, olmayana göre daha avantajlı olacağını belirtti.

Bahar Ukrayna’ya hızlı ve daha erken gelecek: 2022’de iklim ne gibi sürprizler hazırlıyor?

Hruşçovka ya da Kruşçev binaları: 1960’lı yılların başlarında SSCB döneminde, adını Nikita Kruşçev’den alan ve Sovyet Hükûmeti’nin direktifleriyle inşa edilen düşük maliyetli, betonarme veya tuğladan yapılmış üç ile beş katlı apartmanlardır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com