Almanya Başbakanı Olaf Scholz Ukrayna’yı ziyaret edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto:  REUTERS

Zelenskiy ve Scholz arasındaki görüşmeler planlanmakta ve Almanya’nın Normandiya formatındaki önemli arabuluculuk rolü hakkında konuşacaklar.

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Ukrayna’ya ilk resmi ziyaretini 14 Şubat Pazartesi günü yapacak. Scholz ziyareti sırasında Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile temaslarda bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi basın servisi tarafından bildirildiğine göre Almanya’nın Ukrayna’nın kilit ortaklarından ve müttefiklerinden biri olduğu ve Normandiya formatı içinde önemli bir arabuluculuk rolü oynadığı belirtilmektedir.

Kubrakov, Türkiye’ye karayolu taşımacılığının tamamen serbest bırakıldığını duyurdu

Cumhurbaşkanlık ofisi “Alman Federal Şansölyesinin ülkemizi ziyareti, Avrupa-Atlantik birliğini ve Avrupa için güvenlik sorunları sırasında Ukrayna’ya desteğini gösteriyor” dedi.

Olaf Scholz‘un Putin ile Moskova’da “yakın bir gelecekte” görüşeceği de öğrenildi. Almanya, son zamanlarda Ukrayna’ya askeri yardım konusundaki tutumu nedeniyle eleştirildi.

Almanya’nın Ukrayna’ya silah tedariki konusundaki tutumu

2021 yılının sonunda Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Berbock, Ukrayna’ya silah tedarik etme fikrini desteklemediğini söyledi. Ona göre, “askeri tansiyonun daha da artması, Ukrayna’nın güvenliğinin güçlendirilmesine katkıda bulunmayacaktır.

17 Ocak’ta Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba ile müzakerelerin ardından Berbock, Alman hükümetinin Ukrayna’ya silah tedariki konusundaki tutumunu değiştirmediğini söyledi.

18 Ocak’ta Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Alman hükümetinin Ukrayna’ya silah tedarik etmeyi planlamadığını, ancak Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’yı işgal etmesini diplomatik yollarla engellemeye çalışacağını doğruladı.

Ukrayna, koronavirüsle mücadeleye bir yılda 46.4 milyar UAH harcadı

3 Şubat’ta Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Ukrayna’nın silah sağlamak için bir kez daha Almanya’ya döndüğünü söyledi.

Bakana göre, Ukrayna, askeri yardıma ek olarak, Almanya’nın diğer ülkeler tarafından kendisine silah tedarik edilmesini engellemesini durdurmasını istedi, ancak Almanya, NATO Destek ve Tedarik Ajansı aracılığıyla Ukrayna’nın ölümcül silah edinmesini engellemeye devam ediyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com