“Dilim Turkish Baklava” Ukrayna’daki ilk şubesini açtı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bir süredir toptan baklava üretimi ve satışı gerçekleştiren Türk yatırımı “Dilim Turkish Baklava” Kiev’de bulunan SkyMall Alışveriş Merkezi’nde ilk şubesini açtı.

Ukrayna’nın tanınmış iş adamlarından İsmet Yüksel ve Turgay Bingöl ortaklığında Kiev’de baklava üretimini sürdüren Dilim, Kiev’in önemli alışveriş merkezlerinden SkyMall’un en üstünde bulunan yemek katında ilk şubesini açtı. Fıstık ve cevizli baklavabaşta olmak üzere pek çok tatlı türleri yanında Türk kahvesi ve Türk çayı ile aynı zamanda Türk kültürünü tanıtmayı da kendine görev edinen İsmet Yüksel’i açılan ilk şubede ziyaret ettik.

Pandemi dönemi olmasına rağmen kalabalık olan SkyMall’da, yeni açılan şubelerinin müşterilerinin ilgisini çektiğini belirten Yüksel “Çok yakında ikinci şubemizi “Dilim Fast Food” olarak Kiev’in kalbi olarak diyebileceğimiz Maidan’da açıyoruz. Üçüncü şubemizi ise Retroville Alışveriş Merkezi’nde açacağız. Bu şekilde yıl sonuna kadar 5 şube açacağız. Sonrasında şube sayımızı arttırarak, Ukrayna’nın diğer şehirlerinde de olacağız.” dedi.

Pek yakında künefe!

Fıstıklı, cevizli olarak sunulan tatlılar klasik baklava, havuç dilimi, burma, saray, şöbiyet, sarma şeklinde pek çok çeşidi de barındırmaktadır. Alışveriş merkezi içerisinde fiyatların kolay anlaşılabilmesi ve müşterinin kafasını karıştırmaması için fıstıklı, cevizli ve fıstıklı sarma şeklinde düzenlediklerini belirten İsmet Yüksel “Kısa süre sonra künefe de sunacağız, bugün ilk günümüz. Ayrıca kumda Türk kahvesi ile Türk çayını da müşterilere sunuyoruz.'” dedi.

Ürün kalitesine verdiklerini öneme de değinen Yüksel “Olabildiğince malzemeleri Türkiye’den getirmeye gayret ediyoruz. İç piyasadan temin etmek durumunda kaldığımız malzemeleri de dikkatle seçiyoruz. Gaziantepli ustamızın kontrolünde yürüyen bir üretim sürecimiz bulunmaktadır. Üretim yerimizi uzun bir süre önce açtık. Ukrayna’nın dört bir yanına baklava gönderiyoruz.” diye ekledi.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com