Danilov: Ukrayna, İHA üretiminde dünya liderlerinden biri

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Putin, Ukrayna'ya karşı nükleer silah kullanacak mı? NSDC değerlendirmesi.

Savunma Bakanlığı’na yönelik çoğu dron, Ukraynalı özel şirketler tarafından üretiliyor. Ukrayna, drone üretiminde dünya liderleri arasında yer alıyor.

Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov bir teleton sırasında Batılı ortakların işbirliği konusunda Ukraynalı üreticilere yöneldiğini belirterek “İHA konusunda Ukrayna kesinlikle dünyada bu cihazları üreten ilk üç ülke arasında yer alıyor. Zaten o kadar modern insansız hava araçları üretiyor ki artık ortaklarımız bize yöneliyor” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ortaklar ve müttefiklerin, Ukraynalı özel şirketlerin yarattığı teçhizat üzerinde çalıştıklarını belirten Danilov, “Savunma Bakanlığı’na giden malzemelerin büyük bir kısmı özel şirketler tarafından yapılıyor. Askeri-sanayi kompleksinde ortak çalışmaya yeşil ışık yakan ilk ülke Büyük Britanya oldu” diye vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com