Danilov: Ukrayna, Almanya’yı Rusya’dan gelen casuslarla dolu olduğu konusunda uyardı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Danilov: Ukrayna savaşın sondan bir önceki aşamasında

Almanya Rus casuslarına “doymuş” durumda. Kiev bu konuda Berlin’i uyardı: Berlin’deki bir casus ağı, Taurus füzelerinin Ukrayna’ya devredilmesine ilişkin tartışmalara ilişkin gizli bilgileri ele geçirmeyi başardı.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, The Times‘a verdiği röportajda Alman yetkilileri, ülkenin yeni nesil Rus casuslarıyla dolu olduğu ve Rus casusluğuna karşı “savunmasız” oldukları konusunda defalarca uyardıklarını belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Moskova’nın Almanya’daki casus ağının o kadar derin olduğunu ve Rusya’nın, özellikle Taurus füzelerinin Ukrayna’ya transferi konusunda gizli müzakereler hakkında bilgi elde edebildiğini vurgulayan Danilov “Ortaklarımızı Almanya’da oldukça aktif olan Rusların casus ağı konusunda defalarca uyardık. Alman yetkililerin konuşmalarını dinliyorlar ve bunun son sızıntı olmadığını düşünüyoruz” diye ekledi.

Ayrıca 1989 yılına kadar Almanya’da çok sayıda Rus casusunun bulunduğunu, şimdi onların çocuklarının bunu yaptığını kaydetti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com