Bloomberg: AB, Ukrayna için bu hafta 9.5 milyar dolarlık kurtarma paketini değerlendirecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Bloomberg: Danimarka ve Hollanda, Ukrayna'nın AB üyeliği adaylığına karşı

Yeni yardım programı, Kiev’e ilk 10 yılı ödemesiz olmak üzere 25 yıllık taksitle anaparanın geri ödenmesini içerek bir kredi sağlıyor. Kredinin faizi ise AB bütçesinden karşılanacak.

Bloomberg tarafından AB yetkililerine atıfta bulunarak bildirildiğine göre önümüzdeki günlerde Avrupa Birliği, Ukrayna için 9 milyar Euro’luk (9,5 milyar dolar) kurtarma paketinin ayrıntılarını kesinleştirecek.

16 Temmuz’dan itibaren tüm web sitelerine Ukraynaca zorunluluğu getirildi

Kiev için yeni makro-finansal yardım programı, anapara geri ödemesi için ilk 10 yılı ödemesiz olmak üzere 25 yıllık kredilerden oluşacak. Buna karşılık, faiz ödemeleri AB bütçesinden karşılanacak.

AB liderlerinin Ukrayna’nın toparlanma planını ve bloğa üyelik teklifini görüşmek üzere 23 ve 24 Haziran’da Brüksel’de bir araya gelmesi nedeniyle teklifin bu hafta içinde hazır olması bekleniyor. Aynı zamanda, yardım planı 27 üye devletin tamamı tarafından onaylanmalıdır.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com