Bir otomobilde 12 Türk vatandaşını kaçak olarak Polonya’ya sokmak isteyen bir Ukraynalı gözaltına alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sınır muhafızları, kontrol için Polonya plakalı bir Ford S Max arabasını durdurdu. İçeride Ukraynalı şoförle birlikte Polonya sınırını yasadışı yollardan geçmek isteyen 12 Türk vatandaşının olduğu ortaya çıktı.

Polonya sınır servisi Karpat şubesi tarafından verilen bilgiye göre araçta bulunanların hiçbirinin Polonya’ya girmek ve burada kalmak için geçerli bir vizesi bulunmuyordu.

Yabancıların Türkiye’den Sırbistan’a uçtukları ve daha sonra yaya olarak Macaristan’a geldikleri belirlendi. Oradan Slovakya’dan geçen bir araçla önce Polonya’ya ulaştılar.

Hedef ülkeleri Almanya olduğu öğrenildi. 

Zakopane’deki sınır muhafız şefi, 12 Türk vatandaşı için Polonya Cumhuriyeti topraklarına ve Şengen bölgesindeki diğer ülkelere 3 yıllık giriş yasağı ile geri dönmelerini zorunlu kılan bir karar yayınladı.

Ayrıca bölge mahkemesi, erkeklerin 3 aylık bir süre için Leshnowol ve Przemyśl’deki yabancılar için korunan merkezlere yerleştirilmesine karar verdi.

Ukrayna vatandaşı olan aracın sürücüsü, Polonya’ya yasadışı sınır geçişi düzenleme suçunu işlediği şüphesiyle gözaltına alındı. Bölge mahkemesi, şüpheli Ukrayna vatandaşına 3 ay süreyle tutukluluk şeklinde önleyici tedbir uyguladı. Novy Sonch şehrinde hapse atıldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com