Türkiye, Zelenskiy’nin 10 maddelik barış planını destekliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Türkiye, Zelenskiy'nin 10 maddelik barış planını destekliyor

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin önerdiği barış formülünü desteklediğini açıkladı.

Anadolu Ajansı haberine Güney Afrika Cumhuriyeti’nde Ukrayna’ya ilişkin sorulara yanıt veren Çavuşoğlu Türkiye’nin bu konuda yoğun çaba gösterdiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın başından beri hem ateşkes hem de kalıcı barış için çalışmaları sürdürdüğünü belirtti.

Çavuşoğlu, “Tabii ki hedefimiz kalıcı bir barış ve karşılıklı kabul edilebilir bir çözüm. Biz bu savaşın müzakere masasında sona ereceğine inanıyoruz. Bu ne kadar erken olursa o kadar iyi.” dedi.

Türkiye’nin çabalarını anlatan Çavuşoğlu, “Ama yeni parametreler ve gerçekler var. Rusya, şu an müzakerelere hazır olduğunu ifade ediyor. Zelenskiy ise 10 noktalı bir barış planı önerdi. Biz Türkiye olarak bu planı destekliyoruz ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Çavuşoğlu, savaşa rağmen diplomasinin sonuçlarını gördüklerini ve birçok boyutta görüşmelerin devam ettiğini aktararak, “İstanbul’da görüşmelere ev sahipliği yapıyoruz. Bir savaş devam ediyor ama biz her iki tarafla da bir etkileşim ve angajman içindeyiz. Bu savaşa bir an önce son vermeye çalışıyoruz.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com