Baykar, İran kamikaze dronlarıyla savaşmak için Bayraktar’ı füzelerle donatacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Baykar, Ukrayna'daki fabrikasını iki yıl içerisinde tamamlayacak

Baykar, yakında Rusya’nın Ukrayna’nın kritik altyapısına karşı kullandığı kamikaze insansız hava araçlarına, özellikle de İran İHA’larına karşı savaşmayı sağlayacak bir çözüm sunabileceğini umuyor.

Haluk Bayraktar, İstanbul’da düzenlenen bir savunma fuarında yaptığı konuşmada, “Yakında Bayraktar TB2 ve Akıncılarımız havadan havaya füzelere sahip olacak, sadece insansız hava araçlarına değil, diğer düşman uçaklarına da saldırmak için… testlerimizi yapıyoruz.” dedi.

SAHA Expo fuarında, Türk roket ve füze üreticisi Roketsan ile Baykar arasında Sungur hava savunma füzesinin insansız hava araçlarıyla entegrasyonu için sözleşme imzalandı.

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci fuarda yaptığı konuşmada “Sungur, özellikle helikopter ve insansız hava araçları gibi hareketli hedeflere karşı kanıtlanmış bir mühimmattır. İnsansız hava araçlarımızda (İHA) havadan havaya füze olarak kullanılması oyunun kurallarını değiştirecek” dedi.

Bu tür füzelerin Akıncı ve Bayraktar TB2 muharebe dronlarına entegrasyonu ile yüksek maliyetli havadan havaya kullanmak yerine taarruz helikopterleri ve kamikaze dronları da dahil olmak üzere düşman dronları gibi tehditlerin ortadan kaldırılmasında düşük maliyetli hava devriye konseptinin oluşturulmasına yol açabilir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com