Zelenskiy, sürücüleri ve yayaları karanlıkta dikkatli olmaya çağırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Ukrayna tahılı yüklü 102 gemiden 70'i Asya ve Afrika'ya gitti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, vatandaşlara geceleri yollarda dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Yayınladığı video mesajında “Genel olarak, gün boyunca ülkede acil durum kesintileri olmadı. Hafta boyunca gerçekleşen Rus saldırılarından sonra teknik enerji arzını yeniden sağlamak mümkün oldu. Ancak üretim açığı hala devam ediyor” diyerek hareket halinde olan vatandaşlara da bir uyarıda bulundu:

Rusya, Herson bölgesini ‘yasak bölgeye’ çevirmeye çalışıyor

“Özellikle karanlıkta yollarda dikkatli olun. Yayaların kıyafetlerine yansıtıcı unsurlar takması gerektiği konusunda başta Emniyet Genel Müdürlüğü olmak üzere çok sayıda çağrı yapıldı. Bu hem çocuklar hem de yetişkinler için çok önemli. Sürücülerin daha dikkatli olması gerekiyor. Artık sadece hız sınırına uymak değil, aynı zamanda özellikle hız sınırının olduğu yerlerde düzenlenmemiş yaya geçitlerindeki geçişler için hızı da azaltmak gerekiyor.” dedi.

Zelenskiy bu uyarıyı Ukrayna’da birçok yolda, aydınlatmaların son haftalarda kapatılması veya en aza indirilmesi sebebi ile yaptı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com