Avrupa Merkez Bankası, Avrupa bankalarına Rusya’yı bir an önce terk etmeleri çağrısında bulundu.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Merkez bankası, Rusya Federasyonu’ndaki işletmelerin satışının zorluklarla karşı karşıya olduğunu kabul etti, ancak bankaları büyük itibar riskleri konusunda uyardı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), özellikle “büyük itibar riskleri” sebebiyle AB bankalarına Rusya pazarından bir an önce çıkmaları çağrısında bulundu.

ECB Baş Denetleyicisi Andrea EnriaBankaların maruz kaldıkları riskleri daha da azaltmaya odaklanmaya devam etmeleri ve ideal olarak mümkün olan en kısa sürede piyasadan çıkmaları önemli” dedi .

Varlıkların satışı sırasında Moskova’dan gelen baskı ve cumhurbaşkanının onayını alma ihtiyacı ile ilgili zorluklar olduğunu kabul ettiğini belirten Enria, “Bu, yalnızca desteklemediğimiz, aynı zamanda bankalar üzerinde güçlü bir baskı uyguladığımız bir süreçtir, çünkü Rusya’da çalışmaya devam etmek büyük bir itibar riskiyle ilişkilidir.” dedi.

Avusturya Raiffeisen Bank International (RBI), İtalyan UniCredit ve Macar OTP Bank dahil olmak üzere birçok Avrupa bankası Rusya Federasyonu’nda çalışmaya devam etmektedir.

Raiffeisen, ülkedeki faaliyetlerini azaltan ancak aynı zamanda kârını artıran Rusya Federasyonu’ndaki en önemli batı bankası oldu. Mayıs ayında, Raiffeisen’in, Rusya biriminin kontrolünü hissedarlarına devretmeye çalıştığı öğrenildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com