Avrupa Komisyonu, Ukrayna’nın aday ülke durumunu gelecek yıl değerlendirecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'nın Avrupa Birliği giriş anketi tamamlandı

Avrupa Komisyonu’nun Genişleme Müzakereleri ve Avrupa Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Oliver Vargei, Avrupa Komisyonu’nun Ukrayna’ya aday ülke olarak değerlendirmesini gelecek yıl vereceğini söyledi.

Brüksel’de Ukrayna-AB Ortaklık Konseyi toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Vargei “Ukrayna’yı aday ülke olarak önümüzdeki yıl değerlendireceğiz. Biz (Avrupa Komisyonu) yakın zamanda (Ukrayna’nın AB üyeliği başvurusuna ilişkin) sonuçlarımızı hazırladık ve Ukrayna’nın AB üyeliğine uyum düzeyine ilişkin sonuçların başka bir kısmı üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Bunu yıl sonuna kadar yapmalıyız” dedi.

Ukrayna Parlamentosu çifte vatandaşlıkla ilgili iki tasarıyı görüşebilir

Ukrayna’ya AB üyeliği verme olasılığından bahseden Avrupa Komiseri, genişleme sürecinin “liyakata dayalı olduğunu ve her zaman Kopenhag kriterlerinin karşılanma derecesine bağlı olduğunu” belirtti.

Vargei “Sonuçlarımıza baktığınızda, bir adayın statüsünü elde etmek için ne yapılması gerektiğini çok net bir şekilde göreceksiniz. Bunlar, anladığımız kadarıyla Ukrayna’nın zaten bir miktar ilerleme kaydettiği yedi kriterden oluşmaktadır.” dedi.

Henüz daha çok işin olduğunu vurgulayan Avrupa Komiseri “Tarihler ve sonraki adımlar hakkında konuşmak her zaman kolaydır, ancak en önemli şey pratik çalışma yapmaktır” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com