Avrupa Birliği Ukraynalılar için geçici korumayı Mart 2025’e kadar uzattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Avrupa Konseyi, 2023 için Ukrayna'ya 18 milyar avroluk yardımı onayladı

Avrupa Birliği Konseyi, savaştan kaçan Ukraynalılar için geçici koruma mekanizmasını Mart 2025’e kadar uzattı.

İlgili karar 28 Eylül’de Brüksel’de yapılan toplantıda onaylandı.

İspanya İçişleri Bakanı Fernando Grande-Marlasca Gómez “AB, gerektiği sürece Ukrayna halkını destekleyecektir. Koruma statüsünün devamı, AB’de güvenli bir sığınak bulan 4 milyondan fazla mülteciye kesinlik kazandırıyor” dedi

Geçici koruma, menşe ülkelerine dönemeyen yerinden edilmiş kişilerin derhal ve toplu olarak (yani bireysel başvuruların değerlendirilmesine gerek kalmadan) korunmasını sağlamaktadır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

Bu karar, ulusal sığınma sistemleri üzerindeki baskıyı azaltmakta ve mültecilerin AB’de kabul edilen haklardan yararlanmasına olanak sağlamaktadır. Bunlar arasında barınma, işgücü piyasasına erişim, tıbbi ve sosyal yardım ve çocuklara yönelik eğitim yer almaktadır.

ukrhber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com