AB, 351 Duma milletvekili ve 27 üst düzey yetkili ve kuruluşa yaptırım uyguluyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya'ya karşı Kırım yaptırımlarına AB üyesi olmayan altı ülke katıldı

Avrupa Birliği, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanıması için oy veren 351 Rus Devlet Duması milletvekilinin yanısıra diğer 27 üst düzey yetkili ve kuruluşa yaptırım uyguladı.

Brüksel’den yapılan açıklamada “Bugün, AB Konseyi, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’nın Donetsk ve Lugansk bölgelerinin hükümet tarafından kontrol edilmeyen bölgelerini bağımsız varlıklar olarak tanıma kararına ve ardından oraya Rus birlikleri gönderme kararına cevaben bir önlem paketi kararlaştırdı.” denildi.

Ukrayna’da sıkıyönetim ancak bir savaş durumunda uygulanacak

Kısıtlayıcı önlemler, Rusya Federasyonu Devlet Dumasının 351 milletvekilini ve 27 üst düzey kişi ve kuruluşa yönelik. Önlemler arasında mal varlıklarının dondurulması ve listede yer alan kişi ve kuruluşlara fon sağlanmasının yanısıra AB üzerinden seyahat ve transit geçiş yasağı yer alıyor.

AB ayrıca Rusya’nın finansal piyasalara ve sermayeye erişimini kısıtlamak için yaptırımlar da uyguladı.

Bu, “Rusya Federasyonu’nun, liderliğinin ve Merkez Bankası’nın finansmanına yönelik sektörel bir yasak.” Belgede, “Avrupa Birliği, Rusya’nın ve liderliğinin AB sermaye ve finans piyasalarına erişim sağlama kabiliyetini sınırlayarak, agresif Rus politikalarına yönelik finansmanı sınırlamaya çalışıyor.” denildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com