Ukrayna’da sıkıyönetim ancak bir savaş durumunda uygulanacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Ukrayna’da “güçlü bir savaş” olmayacağına inandığını belirterek, Ukrayna’da sıkıyönetim yasasının ancak Rusya Federasyonu’ndan tam kapsamlı bir askeri saldırı olması durumunda getirileceğini söyledi.

Kiev’de Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Zelenskiy “Sıkıyönetim ile ilgili olarak, çok basit, bu sorunun cevabı bizim için net: Ukrayna’ya karşı güçlü bir savaş olmayacağına ve Rusya Federasyonu’ndan kuvvetli bir tırmanış olmayacağına inanıyoruz. Olursa sıkıyönetim ilan edilecek.” dedi.

Zelenskiy, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısının ardından halka seslendi

21 Şubat’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, DNR ve LNR terörist gruplarını tanıyan kararnameleri imzaladı. Putin, “barışı korumak” için Rus birliklerini ORDLO topraklarına getirme talimatı verdi.

Aynı gün, Ukrayna Cumhurbaşkanı, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’ni, medyada çıkan haberlere göre sıkıyönetim konusunu da ele alabilecekleri bir toplantı yaptı. Ancak devlet başkanının Ukraynalılara hitaben yaptığı konuşmada bu konuda açıklama yapılmadı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com