Ukrayna Parlamentosu, sivil silahların dolaşımına izin veren bir yasa tasarısını destekledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna Parlamentosu, sivil silahların dolaşımına izin veren bir yasa tasarısını destekledi

Ukrayna Parlamentosu Verkhovna Rada, sivil ateşli silahların dolaşımına izin vermeyi planlıyor, ancak bu izin kısa namlulu olanları kapsamıyor.

5708 sayılı ilgili yasa tasarısının temel olarak kabul edilmesi, Çarşamba günü yapılan genel kurulda 274 milletvekili tarafından desteklendi.

Tasarı, sivil ateşli silahların mülkiyeti kavramını, Ukrayna vatandaşlarının ve tüzel kişilerin sivil ateşli silahların mülkiyeti ile ilgili belgeleri elde etme koşullarını ve prosedürünü, sivil ateşli silahları sınıflandırmayı teklif etmektedir.

Ukrayna Cumhurbaşkanı ekonomik vatanseverlik programını başlattı (video)

Belge ayrıca, sivil ateşli silahlar için bir belge almayı engelleyen tıbbi kontrendikasyonların yokluğu hakkında tıbbi bir görüş (sonuç) verme prosedürünün geliştirilmesini, nitelikli bir silah üretimi ile özel bir bilgi ve referans sisteminin oluşturulmasını ve sonucu oluşturan kişinin elektronik imzasının olmasını koşul olarak getirmektedir.

Kanun taslağının yazarları, Birleşik Devlet Sivil Ateşli Silahlar Kaydı’nın oluşturulması ve sürdürülmesi için bir prosedür geliştirmeyi, ateşli silahların ve mühimmatın sivil dolaşımının genel ilkelerini belirlemeyi, sivil ateşli silahlar ve mühimmat hakkını elde etmek için bir prosedür oluşturmayı ve sivil ateşli silah sahiplerinin hukuki sorumluluk sigortası prosedürünü belirlemeyi teklif etmektedir.

Buna ek olarak, sivil silahların meşru müdafaa için kullanılmasını, sivil ateşli silahların ve mühimmatın Ukrayna topraklarına geçici ithalatını, Ukrayna topraklarından sivil silah ve mühimmatın geçici ihracatını düzenlemeyi ve sivil ateşli silahların dolaşım alanında devlet kontrolünü de sağlamaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com