18 yıl sonra ilk kez. Lviv ile Varşova arasında tren seferleri başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna demiryolları Ukrzaliznytsia 18 yıldır trenin çalışmadığı Lviv ile Varşova arasında demiryolu seferlerini başlattı. Rota, Rava-Ruska istasyonunda aktarma şeklinde düzenleniyor.

Ukrzaliznytsia basın servisi tarafından bildirildiğine göre yolcular, Rava-Ruska’ya Starlink üzerinden Wi-Fi erişimi olan Ukrayna yapımı modern bir dizel trenle gelecek ve Rava-Ruska istasyonunda Polonyalı SKPL’nin aynı hat üzerinde çalışan trenine transfer olacak. Bunun sebebi ise Avrupa ölçüsünde ray genişliği 1435 mm iken, Ukrayna’da bu 1520 mm. Yolcular, buradan Lublin veya Varşova’ya ulaşabilirler.

Trenler tek yönde yaklaşık 200 yolcu alacak.

Lviv’den Varşova’ya seyahat süresi yaklaşık 9 saat olup bilet fiyatı 1188 UAH olacak. Kampanyaya 1. ve 2. sınıf koltuklar dahildir. “Ukrzaliznytsia” mobil uygulamasında tarifeyi öğrenebilir ve bilet satın alabilirsiniz. Tren, Ukrayna içinden ilk olarak 04:20’de Kolomiya’dan hareket edecek olup, Lviv’den hareket saati de 08:30 olacak. Varşova’dan çıkış ise 21:45 olarak belirlendi.

Ayrıca biletlerin chatbot’larda, “Ukrzaliznytsia” web sitesinde ve uluslararası istasyon bilet gişelerinde satışa sunulduğu bildirildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukrzaliznytsia Yönetim Kurulu Başkanı Yevgeniy Lyaşçenko, yakın gelecekte Chop – Prag uluslararası treninin hizmete açılmasının planlandığını ve Przemyśl – Berlin güzergahındaki çalışmaların da devam ettiğini ekledi.

UZ, “Ayrıca, bu güzergahın hizmete girmesiyle birlikte, daha önce aktif olmayan bir demiryolu kontrol noktasının işletmesine yeniden başlıyoruz, bu da uluslararası ağımızın gelişimi için yeni fırsatlar yaratıyor” diye vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com