Ukrayna’da uyarlanabilir karantina Ekim ayına kadar uzatıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bakanlar Kurulu 11 Ağustos’ta yaptığı toplantıda, Kovid-19 vakalarını önlemek için Ukrayna’daki uyarlanabilir karantinayı 1 Ekim’e kadar uzatmaya karar verdi.

Bakanlar kurulu Ukrayna

Başbakan Denis ŞmigalMevcut salgında durum kontrol altında, ancak uzmanlar koronavirüs nedeniyle hastane başvurularındaki artışta ilk olumsuz eğilimleri kaydetmeye başlıyor.” diye yazdı.

Başbakana göre devlet, hastaneleri covid hastalarını almaya hazırlıyor ve oksijenli yatak sayısı artık neredeyse yüzde 100’e ulaşmış durumda.

Şmigal “Ayrıca 15 bin oksijen konsantratörü ayrı olarak satın alındı, bu da Ukraynalıların ayaktan tedavi edilmesini mümkün kılacaktır.” dedi.

Donbass’taki işgalciler çocuklardan militanlar yetiştiriyor. Ukrayna BM’ye başvurdu (video)

16 Haziran’da Bakanlar Kurulu Ukrayna’daki uyarlanabilir karantinayı Ağustos ayının sonuna kadar iki ay uzatmaya karar vermişti.

Ukrayna’da uyarlanabilir karantina 24 Şubat’ta tanıtıldı. Bölgeler, karantina kısıtlamalarının salgın durumuna bağlı olduğu “yeşil”, “sarı”, “turuncu” ve “kırmızı” bölgelere ayrılmaya başlandı. Şu anda tüm bölgeler yeşil durumdadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com