Zelenskiy Ukrayna ordusunun Bahmut bölgesindeki mevzilerini ziyaret etti (foto-video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Donetsk bölgesine yaptığı çalışma gezisi sırasında Ukrayna ordusunun Bahmut bölgesindeki ileri mevzilerini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi tarafından bildirildiğine göre Zelenskiy özellikle operasyonel durum ve cephedeki çatışmaların seyri hakkındaki raporları dinledi.

Askeri personelle de görüşen ve onlara Ukrayna’yı korudukları için teşekkür eden Zelenskiy “Bugün burada, devletimizin doğusunda, Donbass’ta bulunmaktan ve kahramanlarımızı ödüllendirmekten, size teşekkür etmekten, el sıkışmaktan onur duyuyorum. Ukrayna’nın devletini, egemenliğini ve doğusunu koruduğunuz için teşekkür ederim.” dedi.

Zelensky, askeri personele devlet nişanını takdim etti.

Ukrayna Kahramanı unvanına layık görülen topçu Yüzbaşı İlya Vergun, Cumhurbaşkanı tarafından Altın Yıldız Nişanı ile ödüllendirildi. Yüzbaşı Vergun, 24 Şubat 2022’den beri Rusya Federasyonu’nun silahlı saldırısına karşı direnişe katılıyor. Sumi bölgesi Trostyanets şehrinin kurtarılması sırasında doğrudan yönetilen tanksavar hesaplamaları, İzyum yönündeki düşmanı caydırmada rol aldı. İlya Vergun’un liderliğindeki ve kişisel katılımındaki birlikler, büyük miktarda düşman teçhizatını imha etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com