Zelenskiy, Reznikov’u kadınların askere alınmasıyla ilgili sorunları netleştirmeye çağırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Savunma Bakanı Aleksey Reznikov’u, kadınların askere alınmasıyla ilgili bir dizi konuyu açıklığa kavuşturma ihtiyacı olduğunu; kadınların askeri muhasebe uzmanlığı, ilgili uzmanlık ve meslekler listesinin ulusal savunmanın gerçek ihtiyaçları gözönüne alınarak azaltılması da dahil olmak üzere prosedürleri netleştirmeye çağırdı.

Vladimir Zelenskiy’nin 23 Aralık 2021’de Cumhurbaşkanının resmi web sitesinde vatandaş Yana Raşevçenko tarafından yayınlanan ve 37 binden fazla kişi tarafından desteklenen 22/130110-ep numaralı elektronik dilekçeye bir cevap veren Cumhurbaşkanı, Ukrayna Anayasası’na göre devletin egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunmasının tüm Ukrayna halkının meselesi olduğunu, vatandaşların eşit anayasal hak ve özgürlüklere sahip ve kanun önünde eşit olduğunu, ayrıcalık veya kısıtlama olmadığını kaydetti.

Arap turistler Ukrayna’yı daha çok ziyaret ederken, en çok para harcayan turistler de onlar oldu

Hatırlanacağı üzere “Askerlik ve Askerlik Hizmetine İlişkin Kanun” Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından onaylanan listede belirtilen bir uzmanlık veya mesleğe sahip olan; sağlık ve yaş olarak askerlik hizmetine uygun olan kadınların askerlik kaydına alınmasını şart koşuyor.

Bununla birlikte, Cumhurbaşkanının belirttiğine göre, sunulan elektronik dilekçeye verilen kamuoyu tepkisi, Ukrayna Anayasası ve mevzuatının normlarından çok, bunların başarısız uygulanmasından kaynaklanmaktadır. Yani: yetersizlikleri vardır ve bu nedenle çok geniş olarak açıklanan uzmanlık listesi ve meslekler. kadınların askerlik kaydına alınması ve kayıt işlemleri için açıkça tanımlanmış bir prosedürü olmaması sorun oluşturmaktadır.

Ukrayna Cumhurbaşkanı “Dilekçede dile getirilen konulara kamuoyunun gösterdiği yüksek ilgi ve bunun Ukrayna mevzuatıyla çözülmesinin Savunma Bakanlığına bırakıldığı dikkate alındığında, Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov’a, dilekçede gündeme getirilen konuyu acilen ve kapsamlı bir şekilde ele alması için çağrıda bulundum. Devlet savunmasının gerçek ihtiyaçları göz önüne alındığında, kadınların askeri kaydı alındığına göre, ilgili askeri muhasebe uzmanlığı ile ilgili uzmanlık ve / veya meslekler listesinin önemli ölçüde netleştirilmesi (azaltılması); kadınların kayıt sırasında zorunlu olarak kişisel mevcudiyetinden kaçınmak için askeri kayıt işlemlerinde modern dijital teknolojilerin kullanılması konuları gözden geçirilmeli.” şeklinde vurguladı.

Poroşenko Ukrayna’ya geri döndü. Binlerce kişi havaalanında karşıladı

Cumhurbaşkanı ayrıca, prosedürün nihai çözüm süreci tamamlanana ve kadın askerliği açısından gerçekten ihtiyaç duyulan meslekler ve uzmanlıklar tamamlanana kadar, askere alınacakların zamansız askere alınmaması; dengeli ve sosyal olarak kabul edilebilir yaklaşımların uygulanmasını sağlama görevininde Savunma Bakanı’na iletildiğini belirtti.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com