Ukrayna Bakanlar Kurulu, Ukrayna’da hayali evliliklerle mücadele kararı aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yabancıların Ukrayna’da giderek daha fazla yasallaştırma girişiminde bulunmaları üzerine, Ukrayna, hayali evlilikler yoluyla Ukrayna sınırını geçen ve oturum hakkı elde eden yabancılara karşı mücadeleyi yoğunlaştırmayı planlıyor.

Bakanlar Kurulu tarafından parlamentoda kayıtlı olan “Ukrayna Göçmenlik Yasasında Değişiklik Yapılmasına Dair (No. 6516)” yasa tasarısı ile hayali evliliklerin üzerine gidileceği belirtilmektedir.

Açıklayıcı notta, son yıllarda yabancıların Ukrayna’da hayali evlilikler çerçevesinde kendilerini yasallaştırma girişimlerinin giderek arttığı belirtilmektedir. Özellikle Afganistan, Pakistan, İran ve Irak vatandaşları bu şekilde Ukrayna’ya giriyor. Ukrayna’nın çoğu zaman onlar için nihai varış noktası olmadığının bir sır olmadığı ve Ukrayna üzerinden Avrupa’ya gitmeye çalıştıkları da belirtildi.

Kliçko, aşı olmasına rağmen yeniden koronavirüse yakalandı

Yayınlanan notta “Son iki yılda, Afganistan, Pakistan, İran, Irak (yasadışı göçmenlerin menşei ülkeleri) vatandaşlarının, Ukrayna vatandaşları veya Ukraynalı göçmenlerle evlilikle bağlantılı olarak aile birleşimi bahanesiyle Ukrayna’ya nakledilmesine yönelik girişimlerin sayısı birkaç kez arttı.” denildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com