Zalujniy: Ukrayna ordusu hiçbir müzakereyi, anlaşmayı veya uzlaşma kararını kabul etmeyecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujniy, ABD Genelkurmay Başkanı General Mark Milley ile yaptığı görüşmede Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin, Ukraynalıları korumaya ve Ukrayna topraklarını Rus işgalcilerden kurtarmaya devam ettiğini ve durmayacağını ifade etti.

Müzakereler için tek bir koşulun olduğunu ve Rusya’nın ele geçirilen tüm bölgeleri terk etmesi gerektiğini vurgulayan Zalujniy “Gücümüz yettiğince savaşacağımıza söz verdim. Amacımız tüm Ukrayna topraklarını Rus işgalinden kurtarmaktır. Hiçbir koşulda bu yolda durmayacağız. Ukrayna ordusu hiçbir müzakereyi, anlaşmayı, tavizi kabul etmeyecektir.” dedi.

İşgalin başlangıcından bu yana Rusya, Ukrayna’da 46 bin 432 savaş suçu işledi

Unutulmamalıdır ki Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin Başkomutanı’nın açıklaması, ülkenin siyasi liderliğinin resmi pozisyonuna tekabül etmektedir.

Ukrayna’nın savunma ve saldırı pozisyonlarına da değinen Zalujniy “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, belirlenen harekat bölgelerindeki durumu istikrara kavuşturmak, tüm ülkeyi işgalden kurtarmak ve düşmanın muhtemel saldırı alanlarından içeri girmesini önlemek amacıyla daha fazla saldırı eylemi yürütmek gibi stratejik hedeflere ulaşma çabalarını yoğunlaştırmaya devam ediyor.” diye özetledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com